Skąd bierzemy pieniądze na działalność?

Realizacja programu "Razem w Gajówce" edycja 2011 rok jest współfinansowana przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie.

Połowę środków finansowych otrzymujemy od Urzędu Miasta i Gminy Garwolin. Pozostałe musimy pozyskać w drodze konkursów ogłaszanych przez instytucje publiczne i fundacje oraz w formie darowizn od lokalnych dobroczyńców. Wielkość pozyskiwanych funduszy jest niestabilna, w każdym roku zależy od przychylności komisji konkursowych, hojności lokalnych ofiarodawców i wpłat 1% - odpisu od podatku dochodowego.

Stale poszukujemy środków finansowych, żywności i wolontariuszy.

ZAPRASZAMY do współpracy wszystkich, którym nie jest obojętny los dzieci.

PROSIMY o wsparcie finansowe, żywność oraz inne dary.

PROSIMY o wpłaty na konto Stowarzyszenia 1% odpisu od podatku dochodowego oraz innych dobrowolnych kwot. Bank PeKaO S.A. I Oddział w Garwolinie

WSZYSTKIM NASZYM DOBROCZYŃCOM SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!

Sprawozdanie z działalności w roku 2006

Dobroczyńcy SPD nominowani w latach 1997 - 2007 do Akademii Filantropii na Dobroczyńcę Roku:

• Firma Thomson Multimedia Sp. z o.o. w Piasecznie
  • Firma "Ochnik" - wyroby skórzane w Garwolinie
  • Firma "Carnaudmetalbox" w Woli Rębkowskiej
  • Parafia rzymsko - katolicka p.w. Przmienienia Pańskiego w Garwolinie
  • Powszechna Spółdzielnia Spożywców "Społem" w Garwolinie
  • Henryk Mianowski - Piekarnia w Garwolinie
  • Stefan Paśnicki - Firma Remontowo Budowlana w Garwolinie
  • Jan Maciejowski - Firma "Piast - Bet" w Garwolinie
  • Firma "AVON"
  • Przedsiębiorstwo Robót Drogowych "Dromos" w Woli Rębkowskiej

W latach 1997 - 2007 wspomagali nas finansowo i rzeczowo:
    Urząd Miasta w Garwolinie, Starostwo Powiatowe, Urząd Gminy w Garwolinie, Mazowiecki Urząd Wojewódzki, Mazowieckie Centrum Polityki Społecznej, Ministerstwo Edukacji i Sportu, Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, Urząd Marszałkowski, Wojewódzki Fundusz Ochrony, Środowiska i Gospodarki Wodnej, Miejska Komisja Rozwiązywania, Problemów Alkoholowych w Garwolinie, Kuratorium Oświaty, Fundacja "Pomoc Społeczna SOS", Fundacja im. Stefana Batorego, Fundacja dla Polski, Polska Fundacja Dzieci i Młodzieży, Fundacja Bankowa w Warszawie, Terenowe Koło Przymierza Rodzin, Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom i Rodzinie w Białymstoku, Centrum Języków Obcych "Okey" w Lublinie - Przemysław Omieczyński, Nadleśnictwo Garwolin, Sąd Rejonowy w Garwolinie, Bank PeKaO S.A., Rejonowa Spółdzielnia Rolniczo - Handlowa"SCH", Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji, Zakład Energetyczny w Warszawie, Firma Polifarb, Firma Meblo-płyt, Firma Zeller Plastics Polska sp. z o.o. w Woli Rębkowskiej, Firma Lech-Pol - Zbigniew Leszek, Firma Amis - Jerzy Kęsik i Wiesław Sowa, Firma "Smakdrób" - Stefan Gniadek, Firma "Zachem" - Tadeusz Głowal, Firma Net-ARN s.c. - Norbet Buława, Zakład Poligraficzny - Stanisław Głowala, Firma Janpol - Janusz Wyglądała, Firma Rem-Bud - Kazimierz Jasiński, Firma Arbol - Jacek Woźniak, Piekarnia Jana Frankowskiego, Zakłady Mięsne Haliny i Bogdana Wiśńickich, Hurtownia Elektryczna Conect, Apteki: Teresy i Jerzego Kałasków, Teresy Grabskiej, Ewy Kotlarskiej i Barbary Frontczak, Telewizja Kablowa "Vectra", Gazeta "Głos Garwolina" - Agnieszka i Jarosław Maczkowscy, Zespół Szkół Rolniczych w Mielnem, Dyrektorzy szkół nr 1, 2, 5, Samorząd i opiekunowie: Liceum Katolickiego, Liceum Ogólnokształcącego im. J.Piłsudskiego, Zespołu Szkół im. Bohaterów Westerplatte, Bożena Aniszewska Jerzy Antosiewicz - Siedlce, Magdalena Anczewska, Andrzej Barciński, Jadwiga Baczyńska, Andrzej Dadas, Irena Dadas, ks. Sławomir Dadas, Danuta Durys, Barbara Fiołna Grzegorz Głowacki, Stefan Gora, Ewa Grzelczak, Krystyna i Mieczysław Chodakówie, Zbigniew Janas, Alina Janowska - Zabłocka (aktorka), Jarosław Janowski Zenon Kazek Konstancin - Jeziorna, Jan Karwowski, Marek Kęsik, Dariusz Kisieliński, Marek Kotlarski, Andrzej Kujda Janina Krasuska, Janina Krupińska Maria Krajewska, Jerzy Makulec, Karolina Mrugała, Elżbieta Mędziło, Edmund Mucha, Sławomir Nawrocki, Monika i Artur Piątkowscy Sławomir Poświata, Liliana Piwowarczyk, Marian Piłka, Stanisława Prządka, Grażyna i Stefan Papajowie, Jacek Ragus, Henryk Rękawek, Jerzy Rusak Ireneusz Rusinowski, Zdzisław Samul, Irena Skwarek, Ryszard Smolarek, Maria Stefańska - Baran, Mariusz Siudowski, Jan Stoń, Włodzimierz Suchecki Roman Talarek, Wiesław Witek, Adam Ziółek Jacek Zowczak Dyrektorzy szkół nr 1, 2, 5, Samorząd i opiekunowie: Liceum Katolickiego, Liceum Ogólnokształcącego im. J.Piłsudskiego, Zespołu Szkół im. Bohaterów Westerplatte, Bożena Aniszewska Jerzy Antosiewicz - Siedlce, Magdalena Anczewska, Andrzej Barciński, Jadwiga Baczyńska, Andrzej Dadas, Irena Dadas, ks. Sławomir Dadas, Danuta Durys, Barbara Fiołna Grzegorz Głowacki, Stefan Gora, Ewa Grzelczak, Krystyna i Mieczysław Chodakówie, Zbigniew Janas, Alina Janowska - Zabłocka (aktorka), Jarosław Janowski Zenon Kazek Konstancin - Jeziorna, Jan Karwowski, Marek Kęsik, Dariusz Kisieliński, Marek Kotlarski, Andrzej Kujda Janina Krasuska, Janina Krupińska Maria Krajewska, Jerzy Makulec, Karolina Mrugała, Elżbieta Mędziło, Edmund Mucha, Sławomir Nawrocki, Monika i Artur Piątkowscy Sławomir Poświata, Liliana Piwowarczyk, Marian Piłka, Stanisława Prządka, Grażyna i Stefan Papajowie, Jacek Ragus, Henryk Rękawek, Jerzy Rusak Ireneusz Rusinowski, Zdzisław Samul, Irena Skwarek, Ryszard Smolarek, Maria Stefańska - Baran, Mariusz Siudowski, Jan Stoń, Włodzimierz Suchecki Roman Talarek, Wiesław Witek, Adam Ziółek Jacek Zowczak
    oraz:
    Anna i Sławomir Adamiakowie, Krystyna Antolak, Marek Banaszek, Agata Banaszek, Jacek Bronisz, Magdalena Chodak, Urszula Baran, Józef Brach, Adam i Ewa Boguszowie, Elżbieta i Wojciech Czepczyńscy, Izabela Dądalska, Wanda Duda, Hanna Dondzbach, Mirosaw Dondzbach, Andrzej i Anna Dobrowolscy Jolanta Flont Małgorzata Gadoś, Małgorzata Gałązka, Katarzyna i Michał Garwolińscy, Elżbieta i Jan Grajkowscy, Grzegorz Głowacki, Bożena Jabłońska, Jerzy Jarząbek, Maryla Jaworska, Elżbieta Jóżwiak, Krystyna i Mieczysław Chodakówie, Elżbieta Iwaniec, Anna Kaczyńska, Jarosław Kargol, Grażyna Kotlarska, Jolanta Kowalczyk, Władysława Kowaluk, Marianna Koronka, Małgorzata Kwiecień, Krystyna Makulec, Zbigniew Marciniuk, Sławomir Michalik, Agnieszka i Wojciech Mikulscy, Tadeusz Mikulski, Joanna Moren, Ewa Ochnio, Andrzej Ostolski, Maria Pasik, Bożena Pyza, Danuta Siwak, G.Siwecka, Dariusz Stanaszek, Jan Stoń, Jadwiga Stobiecka, Agnieszka Szyszkowska, Agnieszka Skupniewicz, Anna Siudowska, Wojciech Szczegot, Bogumiła Sykuła Stanisław Szostakiewicz, Stanisław Tomaszek, Małgorzata Waienda, Krzysztof Wielgosz, Halina Zalewska, Anna Ziemba.