Spotkanie ze sponsorami i darczyńcami 2008

Kolejny już raz 27 września 2008 roku w gajówce w Ewelinie zapłonęło ognisko dla darczyńców i członków Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom w Garwolinie.
Gościem honorowym była pani Alina Janowska – prezes Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom „Gniazdo” w Warszawie, która przybyła wraz ze swoim synem Michałem Zabłockim. Aktorka od kilku lat zaprzyjaźniona jest z p. Bogumiłą Szeląg i zawsze przyjmuje zaproszenie do naszej niezwykłej gajówki.
Swoją obecnością zaszczycili nas nasi darczyńcy: p. D. Makulec – przedstawiciel Biura Poselskiego p. Stanisławy Prządki Poseł na Sejm RP, p. A. Banaszek – dyr. Biura Zeller Plastic w Garwolinie, p. M. Anczewska – dyr. Biura firmy „AVON” w Garwolinie, pp. J. i M. Maciejewscy – właściciele firmy Plast Bet w Garwolinie, p. A. Dobrowolski – przewodniczący Rady Miasta Garwolin, Nadleśniczy p. J. Karwowski oraz p. J. Zowczak – dyr. Publicznej Szkoły Podstawowej Nr 5 w Garwolinie. Swoją obecnością uświetniła spotkanie p. dr M. Stefańska Baran.
Przy blaski świec p. Bogumiła Szeląg – prezes Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom w Garwolinie przedstawiła sprawozdanie z działalności Stowarzyszenia w roku 2008. Serdecznie podziękowała darczyńcom za ich wielkie serce, to dzięki ich hojności 107 dzieci pięknie i radośnie spędziło wakacje.
Następnie wszyscy zebrani obejrzeli spektakl teatralny pt. „O kobietach prawie wszystko” w wykonaniu uczniów z Zespołu Szkół Nr 2 i wychowanków Świetlicy Profilaktyczno – Wychowawczej „Przystań”, który przygotowała p. Małgorzata Walenda. Przedstawienie wszystkim bardzo się podobało, a p. Alina Janowska pogratulowała dzieciom profesjonalnego wykonania, a pani Małgosi świetnej reżyserii.
Spotkanie przebiegało w miłej i rodzinnej atmosferze. Było muzykowanie i wspólne śpiewanie.

Zarząd Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom w Garwolinie jeszcze raz bardzo dziękuje darczyńcom za ich ofiarność i liczy na dalszą pomoc.
Stale poszukujemy środków finansowych i do współpracy zapraszamy wszystkich, którym nie jest obojętny los dzieci.

Nasze konto
Bank PKO S.A. I Oddział w Garwolinie